Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2009

14. 5. 2009

ROK 2009

 

aneb

 

 jak to žije v Mezné.

 

 

První akce, která se v tomto roce uskutečnila:

 

p1110830.jpg

 

Hasičský ples má v Mezné již několikaletou tradici. Jako každý rok si účastníci mohly zakoupit lístek na tombolu, která byla bohatá. Celým večerem nás provázela kapela Malá muzika. Po půlnoci byla věnována píseň velitelce ženského družstva Jitce Bednářové, která oslavila narozeniny.

 

Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci, přípravě, všem sponzorům, kapele, účastníkům a v neposlední řadě i těm, kteří se starali o naše vyschlé krky.

 

 

28.2. Okrsková schůze

p1120268.jpg

 

Okrskové schůze se zúčastnili všichni zástupci hasičských družstev okrsku Rynárec. Účastníci byli seznámeni s počty členů jednotlivých sborů, s hodnocením soutěží, s podkladní zprávou, s přednostmi a nedostatky sborů, s požárností na okrese. Obec Vokov bude v letošním roce pořádat okrskovou soutěž spojenou s oslavou 75. výročí založení SDH. V diskuzi nejvíce řešené téma bylo financování okrsku.

 

Poděkování patří všem účastníkům a zástupcům vedení okrsku a také domácím, kteří se podíleli na obsluze.

 


7.3. Dětský karneval

p1120262.jpg

 

Již třetí rok se v Mezné konal dětský karneval. Celé odpoledne bylo věnováno dětem, které přišly převlečené za různé masky. Byly připraveny různé soutěže a také dárky pro děti, které přišly. Velice nás potěšila velká účast dětí i s rodiči. Doufám, že i příště se sejdeme v tak hojném počtu.

 

Na prvním místě děkujeme paní Smržové, která celé odpoledne uváděla. Dále pak děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravách, organizaci i obsluze. Také děkujeme všem dětem a jejich rodičům za to, že přišli.

 


30.4. Pálení čarodějnic

p1130212.jpg

 

Každoroční pálení čarodějnic se tento rok neuskutečnilo kvůli napříznivému počasí 30.4., ale o den později. Děti si to užily i v tento den, upekly si špekáčky a zařádily.



Děkujeme všem zúčastněným





30.5. Okrsková soutěž

+

Pohár starosty obce Vokov

p1130650.jpg

p1130775.jpg

 

 

K 75. výročí založení sboru uspořádali hasiči z Vokova okrskovou soutěž, kterou spojili s pohárem starosty obce. I přes nepříznivé počasí se družstva z Mezné (ženy a dvě družstva mužů) vydali bojovat o poháry. Soutěžilo se v hrbáči (3 družstva ženy, 13 družstev mužů) i sportu (3 družstva žen, 4 družstva mužů). Našim družstvům se dařilo. V okrskové soutěži ženy obsadily 2. místo. Družstva mužů získlali poháry za první a druhé místo (1. místo družstvo A, 2. místo družstvo B). V boji o pohár starosty vybojovali ženy a smíšené družstvo mužů nejcennější poháry.


Po dobře vykonané práci následovala oslava.

 

p1130751.jpg

 

Děkujeme za skvělou reprezentaci

 

palec.gif


GRATULUJEME

 

 

27.6. Pouťová zábava

p1130976.jpg

 

Na tradiční pouťové zábavě hrála netradiční country kapela Páťáci z Pelhřimova. Zábava se vydařila a doufáme, že se brzy uskuteční podobná akce.


Děkujeme Sboru dobrovolných hasičů z Mezné za uspořádání této akce a také všem, kteří se podíleli na přípravách a obsluze.

 


 

4.7. Pohár starosty městyse

Božejov

p1140207.jpg

 

Mezenská hasičská družstva se účastnila poháru v Božejově. Soutěžilo se v hrbáči–3 družstva žen, 7 družstev mužů a 2 družstva dětí. Mezenské ženy vybojovaly nejcennější pohár. Družstvo mužů „B“ obsadili krásné druhé místo a muži „A“ třetí místo. Družstva z Mezné potvrdila svojí skvělou formu z Vokova.


Děkujeme městysu Božejov za pozvání a mezenským družstvům za účast a blahopřejeme k úspěchu.


 

5.7. Nohejbal v Mezné

p1040960.jpg

 

Odpoledne věnované sportu a všem jeho příznivcům. Účastnilo se 10 družstev, pouze jedno družstvo bylo hostující a to z Čelistné, zbytek byla Mezná J Zpestřením turnaje bylo družstvo holek, které se také pustily do boje. Odměnou pro vítěze bylo sud piva.

 

Děkujeme pořadatelům, zúčastněným a také rodině Bednářových (čp.55) za zajištění občerstvení. Gratulujeme vítězům a čest poraženým.

 

 

 

22.8. Pohár starosty obce

Veselá

 

Pohárové soutěže se zúčastnilo družstvo mužů, které v deštivém počasí obsadilo 7. místo.

 

Děkujeme družstvu za reprezentaci

 


29.8. Nohejbal v Čelistné

 

Po vydařeném sportovním odpoledni v Mezné, vyjela tři družstva mužů a jedno družstvo žen do Čelistné. Počasí se odpoledne umoudřilo a všichni si odpoledne užili.

 

Děkujeme Čelistné za pozvání a zorganizování akce

 

 

 

5.9. Pečení selátka

p1050211.jpg 

 

První školní víkend byl ve znamení pečení selátka. Tato akce se v Mezné koná každý rok a má vždy velký úspěch. Jinak tomu nebylo ani tentokrát, všichni se dobře bavili, i když chybička se vloudilaJ

 

 

10.10. Pečení pašíka

p1180721.jpg

 

Pro velký úspěch při pečení prasátka se tato akce konala i v říjnu. Účast byla hojná, maso chutné, pivo dobře vychlazené a nálada veselá.

 

 

17. 11. Výlov hasičské nádrže

v Mezné

 

V tento volný den proběhl výlov hasičské nádrže, ze které se část ryb převezla do hasičského rybníka ve Vratišově. Ostatní ryby  se upekly a snědly. 

 

19. 12. Výroční valná hromada

Jako každý rok byla zhodnocena vedoucími sboru činnost SDH. Byli zvoleni členové výboru (beze změny) a kandidát Miroslav Dupej do voleb okrskového výboru.  Starosta sboru byl zklamán nízkou účastí členů (23 z 54 L). Pan Bednář Zdeněk zhodnotil činnost sboru během a pan Michal Kušta shrnul výsledky soutěží. Bylo poukázáno i na nedostatky. Po skončení schůze bylo podáváno občerstvení. Obsluhu zajistili Jitka Bednářová a Pavel Šašek.

 


TĚŠÍME SE NA DALŠÍ AKCE, KTERÉ BUDOU POŘÁDÁNY, PROTOŽE ČLENOVÉ SDH MEZNÁ NEZKAZÍ ŽÁDNOU ZÁBAVU